За автора

Трифон Бакалов е роден през 1941 година. На около 30 годишна възраст получава възможността да замине за Австрия и да захване така новия за света занаят на електронно-изчислителните машини. Много обичаше да разказва за господин Шелхас от фирмата IBM, от който е научил всичко. Имал е възможност да остави всичко в България и да остане на запад, за да развие тази така вълнуваща кариера, но се връща, защото е първият рожден ден на дъщеря му и отхвърля възможността за бягство.

Развива се като успешен програмист в късните си години, но първо преминава през множество професии, за да осигури някаква прехрана за семейството си една от които е хладилен техник. Разказваше, че в този период най-много е надебелял, защото много са го черпели, докато е ремонтирал хладилниците на кафенете, гостилници и ресторанти.

Към края на живота си работи за представителството на DELL в България – Index-Bulgaria. Почива през 2012 година като все още практикуващ програмист.

Трифон беше човек с море от интереси, тези сайтове, които ние обединихме в един общ, бяха просто странично занимание за него. Събираше книги и различни електронни материали, за да пише за тези сайтове. Имаше прекрасния талант да говори като разказвач на приказки и да запленява всеки негов слушател или читател.

Прибираше се от работа, правеше си вечеря от откарваше до 5 сутринта занимавайки се с някое от своите хобита, никога не му стигаше времето. Обичаше музика, особено кънтри. Обожаваше киното, този интерес споделяше страстно с дъщеря си и най-много го вълнуваше изкуството. В дома му беше пълно с прекрасни албуми с репродукции и като дете така забавляваше внучка си – като й даваше един албум и тя се захласваше по картините в него.

Първият сайт, който направи беше през 2003 година и е за един от най-любимите му художници – Алберт Дюрер. Ето и линк към него:

http://tribak2007.com/durer/start.htm

След това започна работа по едно от другите му хобита – митологията и преданията на различните народи и така се роди “Митове и Легенди”. Ето линк към тогавашният образ на сайта:

http://www.tribak2007.com/mythology/

През същата 2004 година последваха още два сайта: “Пътешествия в древността” и “Тайни и Загадки”. Много го вълнуваше идеята за скрити неща, места носещи някаква тайна, паранормални събития и конспирации. Ето и тези два сайта:

http://www.tribak2007.com/secrets/

http://www.tribak2007.com/mystery/

Сайтовето му пожънаха много успех, за онези години това беше много работа и познания. Тогава, в зората на интернет, тези неща изискваха умения в сферата на програмирането и знание за много програми, с които се строеше облика на един сайт.

Трифон водеше и личен блог, в който споделяше всичките си интереси, споделяше неща, които намира за красиви и го вълнуваха – винаги имаше публика заради пленителния си изказ и харизма. Както обичаше да казва:

“Мен ме харесват много жени, дори една жена зъботехник!”

Почивай в мир Дядо Трифко, вярваме, че си на по-хубаво и по-интересно място. Ние обещаваме да пази наследството ти и да го даваме на все повече хора!

Ето и линк към личния му сайт:

http://tribak2007.com/personal/